Глава уряду Естонії Кая Каллас зробила важливу заяву щодо ізоляції РФ

Росію потрібно тримати в ізоляції до повної деокупації захоплених нею територій України.

Євросоюзу зараз слід швидко перейти до питання про наступний пакет санкцій, а потік туристів із Росії має суттєво скоротитися. Про це, перебуваючи у Берліні, заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, повідомляє ERR.

Вона нагадала, що з початку війни закликала обмежити доходи Росії від продажу енергоносіїв. Оскільки саме за рахунок цього Кремль підтримує свою військову промисловість.

У Берліні Каллас зустрілася зі своїми латвійським та литовським колегами Кріш’янісом Каріньшем та Інгрідою Шимоніте. Вони зійшлись на думці, що Путін чекає, поки Захід втратить терпіння і піде на поступки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи пускатимуть росіян до Європи в ЄС готують “компромісне рішення”

“Ми цього не дозволимо. Поки Україна не відтіснить Росію зі своєї території, вільний світ має продовжувати ізолювати Росію та посилювати санкції”, сказала Каллас.

За її словами, рішення країн G7 запровадити ціновий ліміт на російську нафту дуже важливий крок.

“Він скоротить можливості Росії використовувати енергозброю проти нас і посилить вплив санкцій ЄС. Чим більше країн приєднається до угоди про ціновий ліміт, тим ефективнішою вона буде”, додала Каллас.

Вона зауважила, що це питання потребує вирішення на загальноєвропейському рівні. Єврокомісія має надати відповідні рекомендації.

Президент Володимир Зеленський домовився з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн про виділення Україні наступного траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу. Говорили також про нові санкції проти Росії.

18 серпня Естонія припинила пропускати громадян РФ із шенгенськими візами, виданими естонським урядом. Фінляндія оголосила про скорочення видачі віз росіянам на 90% через війну Росії проти України.