Головні новини дня: обвалився Каховський міст, ЗСУ відбили росіян на сході

Gazeta.ua нагадує про події суботи, 3 вересня.

Збройні сили України утримують займані позиції і не дають російськими окупантам просуватися вглиб території України. Відбили атаки ворога в районах низки населених пунктів на сході, зокрема Авдіївки і Мар’їнки на Донеччині.

Обвалився Каховський міст через Дніпро. Супутниковий знімок мосту виклав у Twitter розслідувач Бенджамін Пітте. Міст дамби Нової Каховки обалився. Залізничний міст сильно пошкоджений, повідомив. Місто Нова Каховка тимчасово захоплене російськими окупантами.

На захопленому росіянами аеродромі міста Мелітополя на Запоріжжі пролунали вибухи. Біля міста Олешки на Херсонщині горів і детонував склад боєприпасів окупантів.

СБУ викрила дві ботоферми, які “розганяли” на Київщині і в Одесі. Армію ботів у майже 7 тис. акаунтів використовували для дискредитації Сил оборони України.

Росія намагається створювати нові військові частини й з’єднання, оскільки зазнає в Україні військових невдач і катастрофічних втрат особового складу й техніки, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.