У Києві підвищили тариф на одну з комунальних послуг

З вересня у Києві зросла вартість послуг із вивезення твердих побутових відходів у зв’язку з підвищенням цін на пальне.

Підвищення тарифу, швидше за все, вже відбулося, оскільки Комунальне підприємство “Київкомунсервіс” попередило про це наприкінці серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці платитимуть за газ ціни на вересень

У підприємстві також пояснили, що тариф на вивезення відходів залишався одним із найнижчих він становив менше одного долара з однієї особи 36,11 грн, а вартість послуги не коригувалась більше трьох років.

“Однак ключовим фактором, який впливає на роботу підприємства та межу його “економічної витривалості”, є ціна пального. Після критичного зростання цін на пальне майже на 75%, що вплинуло і на зростання вартості інших складових, зокрема на ціну захоронення відходів, підприємство змушене скоригувати ціну послуги”, – ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що тариф для однієї особи підвищиться на 10,26 грн: з 36,11 грн до 46,37 грн з ПДВ.

“Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже бракує”, – підкреслили в підприємстві.

За тиждень, з 19 по 26 серпня, оптова вартість бензину А-95 знизилася на 1,75 грн/л (на 4%), до 41,50 грн/л. Дизпальне за тиждень зросло на 2,0 грн/л (на 4,5%) і торгувалося в середньому по 46,25 грн/л.

Уряд пропонує відновити ставку акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан. Відповідний проєкт закону внесли на розгляд парламенту. В Мінінфраструктури очікують, що нова ініціатива запрацює вже у вересні жовтні та принесе у держбюджет 2-3 млрд грн на місяць.