В ЄС неформально зібралися міністри – озвучили прогноз війни

Агресивна війна Росії проти України не завершиться найближчим часом.

Війна стосується не лише Росії і України, а безпеки і стабільності усього європейського континенту. Про це сказав представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, повідомляє УНІАН.

Сьогодні відбулася неформальна зустріч Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів блоку.

“Ми обмінялися думками щодо більш ширшого контексту війни в Україні. Погодились, що ми повинні бути підготовленими відповідати на негативні наслідки цієї російської агресії проти України. Яка, на жаль, схоже, що не буде припинятися у найближчий час”, заявив Боррель.

Міністри обговорили політичну, воєнну, економічну і гуманітарну підтримку для України, повідомив єврочиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ ефектно “мінуснули” російську “Акацію” з екіпажем. Відео

“Ми обговорили, для прикладу, катастрофічний вплив, який може мати ця війна, якщо Росія продовжить грати в азартні ігри довкола українських атомних станцій, особливо у Запоріжжі”, сказав Боррель.

“І ми наполягаємо, що залишаємося єдиними у нашій відповіді на війну Росії, на її зловмисну глобальну поведінку”, також заявив головний дипломат ЄС.

Раніше Боррель анонсував нову макрофінансову допомогу Україні до 8 млрд. На початку серпня ЄС перерахував Україні 1 млрд траншу допомоги.

Цього тижня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав президента Франції Емманюеля Макрона прискорити фінансову і військову допомогу Україні.