В Одесі почали готувати “херсонську бавовну”: які інгредієнти до неї входять і куди йдуть гроші від продажів – сюжет (Відео)

"Херсонська бавовна"

Повномасштабна війна росії проти України

Коштує такий десерт 70 грн

“Херсонську бавовну” почали виготовляти в Одесі. Місцеві ресторатори розробили новий десерт, який назвали на честь запальних явищ, які останнім часом відбуваються на півдні країни. Скуштувати пропонують усім охочим, а прибуток переказують на гуманітарну допомогу маломобільним верствам населення: переселенцям, літнім людям та колишнім спортсменам. З чого складається та яка на смак “херсонська бавовна, дізнавалась журналістка “5 каналу”.

Автор десерту готує інгредієнти для “херсонської бавовни”: невеличкими шматками ріже кавун та наколює лід. Ідея та назва з’явилися, коли постачальники з ринку запропонували Юрію місцевий одеський кавун замість херсонського.

“Ми сидимо, сумуємо за херсонськими кавунами і за Херсоном, як і за Кримом, як і за іншими нашими окупованими територіями,десь за добу до на шого повномасштабного українського контрнаступу з’явилася ідея. І на цьому кавуні, і вийшов такий десерт, який назвав “херсонська бавовна” на підтримку наших ЗСУ, наших територій”, – зауважив автор десерту Юрій Праздніков.

Коли кавуна у склянці достатньо, бармен додає м’яту, лід, сироп та головний інгредієнт – вершки! Першою новий десерт куштує відвідувачка закладу – волонтерка Ганна.

“Спочатку мені було страшно, адже поєднання сливок і кавуна трохи дивно, мені здається, але коли я спробувала, зрозуміла, що це дуже і дуже смачно, і буду кожного дня приходити, і замовляти цей коктейль, адже смачно, корисно і дешево”, – запевнила волонтерка-відвідувачка кафе Ганна Попова.

Коштує такий десерт 70 грн. Окрім нього, в кафе пропонують каву, солодощі та різні соуси власного виробництва. Частину грошей передають на благодійність.

“Прибуток, який ми отримуємо протягом 4 місяців, ми направляємо на продуктові набори у фонд “Бабуся Лео”, який також наш”, – додав Юрій Праздніков.

Таким чином, волонтери фонду мають змогу збирати та розвозити продуктові набори для тих, хто сам не може прийти за гуманітаркою. А це понад 2 тисячі підопічних.

“Хоча би якщо 30% буде переходити на допомогу, на благодійний фонд, це буде дуже добре. І кожен наш клієнт, який приходить, він тим самим допомагає і робить свій внесок в благодійність малозахищеним верствам населення. Ми продовжуємо гуманітарну підтримку малозабезпечених переселенців, інвалідів та ветеранів спорту, в першу чергу, вже більше ніж 8000 гуманітарних наборів ми адресно розвезли”, – підсумував співзасновник благодійного фонду Дмитро богомолов.

Готувати десерт планують протягом усього сезону кавунів. Чекають на херсонські. Утім не виключають, що вигадають ще якусь модну страву або напій, наприклад, на честь забійного Джавеліна.

Ольга Дунська, Одеса, “5 канал”

Читайте також: На росії визнали, що головним брендом Херсонщини цього літа стали не кавуни, а партизани

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.