У ЄС ухвалили рішення щодо російських паспортів на окупованих територіях

Європейський союз не визнаватиме російські паспорти, які видали на захоплених українських територіях.

Під час брифінгу після неформальної зустрічі міністрів МЗС членів Євросоюзу про це сказав високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насильницька “паспортизація” на окупованих територіях “набирає обертів” розвідка

“Ми погодилися, що паспорти, видані російською владою на окупованих територіях України, не визнаватимуться”, повідомив він.

Раніше міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що в Україні можуть запровадити кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта.

Президент Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня 2022 року.

Світ має жорстко відреагувати на указ Путіна про спрощений порядок надання російського громадянства для громадян України, заявило Міністерство закордонних справ України.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на “підкорення українців” на окупованих територіях, що включають депортацію, “фільтрацію” та нав’язування російського громадянства.