Грядуть критичні місяці для армії РФ: Жданов їх назвав

Жовтень та листопад будуть критично важливими для Росії.

У військових закінчуються річні та піврічні контракти, пояснив військовий експерт Олег Жданов в ефірі ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Шанс на успіх є” Жданов пояснив прорив лінії оборони росіян під Херсоном

“Ситуація погіршується з кожним днем. Ви ще забули про тримісячні контракти на 90 діб, які вже давно позакінчувалися. І, до речі, у них вже є таке поняття, як табір для відмовників. Тих, у кого закінчився контракт і вони хочуть написати рапорт, їх не відпускають. Тримають у таборах і намагаються примусити підписати згоду на безстрокове продовження контракту. Саме тому російські військові надають перевагу легкому пораненню. Але після них їх все одно не відпускають. Тільки середні і тяжкі, коли вже є втрата працездатності і людина стає фактично інвалідом, тоді їх відпускають”, розповідає він.

До України у жовтні повернуться з навчань за кордоном військовослужбовці та має почати постачатися озброєння за лендлізом.

“Там буде не 3-5 гаубиці, а повинно бути 30-50 і більше. Принаймні, ми на це розраховуємо. І тому поєднання наших військовослужбовців, які пройшли повний курс навчань по західному зразку плюс західні зразки озброєння, на яких вони навчались дає можливість формування угрупування військ для проведення контрнаступальних операцій. Це вже буде, на мій погляд, новітня армія України повністю західного зразка”, наголосив експерт.

Українські захисники прорвали першу лінію оборони російських окупантів на Херсонщині. Олег Жданов припустив, що прорив міг бути наслідком розвідки боєм, який провели ЗСУ, щоб виявти позиції окупантів. Чи матимуть дії армії успіх, українці дізнаються найближчим часом, підсумував експерт.