Ставленики Кремля наказали засекретити факти вибухів у Криму – ГУР

Окупаційна адміністрація тимчасово захопленого Росією Криму наказала засекречувати факти вибухів на військових об’єктах півострова.

Під час спеціальної наради, заступник міністра оборони Російської Федерації Дмитро Булгаков наказав у будь-який спосіб приховувати факти вибухів на складах боєприпасів та військових об’єктах, які дедалі частіше стаються на території тимчасово окупованого Криму, повідомило 27 серпня Головне управління української розвідки.

“У випадках, якщо інформація про знищення військових об’єктів ставатиме відомою громадськості, для того щоб запобігти ще більшій паніці, окупанти розповідатимуть про халатність чи недбальство певних посадових осіб. Уже встановлені прізвища тих, кого будуть показово притягувати до відповідальності”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики: Росія посилює в Криму ППО та прибирає авіацію

Наразі тисячі росіян намагаються терміново виїхати з території Криму.

“Паніка в окупантів піднялася після серії вибухів на військових об’єктах”, звітує ГУР.

26 серпня була оприлюднена доповідь НАТО, в якій було зазначено, що російські бойові літаки залишають Крим. Мінімум 10 винищувачів ЗС РФ були перекинуті з території півострова на материкову частину Росії. При цьому, хоча РФ наростила кількість комплексів ППО, з виявленням БПЛА у неї, як і раніше, величезні проблеми.

Увечері 26 серпня над Кримом знову було неспокійно. У Євпаторії та Севастополі російська ППО вела вогонь по, імовірно, безпілотниках.