Терористи РФ накрили Миколаїв “Смерчами”: Кім розповів перші подробиці

26 серпня ворог випустив по Миколаєву два реактивних снаряди з системи залпового вогню “Смерч”.

Влучання були по відкритих територіях за містом, повідомив 27 серпня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні.

“Орієнтовно о 04:30 місто знову зазнало обстрілів. Відомо про влучання на околицях міста. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється. Вчора о 13:47 зафіксовані ворожі обстріли селища Первомайське Первомайської громади. Одна людина загинула. Пошкоджено господарські споруди приватного підприємства та гаражі. Також 26 серпня о 17:30 в Первомайському внаслідок обстрілу виникла пожежа квартири в житловому будинку”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім оцінив загрозу наступу РФ на Миколаїв

Тривають обстріли Широківської громади. Вчора орієнтовно о 17:00 були обстріли за межами села Червона Долина. А 27 серпня о 04:00 та 05:00 обстрілів зазнало село Широке. Влучання були в сільгоспбудівлі домогосподарства та городи. Також орієнтовно з 04:00 по 05:00 були обстріли за межами села Поляна.

“Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада. Орієнтовно о 14:00 26 серпня обстрілів зазнало селище Березнегувате. Один із боєприпасів влучив у двір приватного домоволодіння. В результаті цього вибуховою хвилею знищено житловий будинок. Поранення отримала жінка, яка на той момент знаходилася в будівлі. Також пошкоджень та руйнувань зазнали інші будинки”, додав Кім.

Вчора близько 3:30 в Миколаєві пролунали вибухи. 25 серпня о 14:25 обстрілів зазнало село Лупареве Галицинівської громади, внаслідок чого виникла пожежа господарчої споруди.

22 серпня росіяни атакували Миколаївщину ракетою повітряного базування Х-31. Ракету, скеровану в район курортного Коблевого, збили силами протиповітряної оборони над Чорним морем.

22 серпня о 3:00 Миколаїв знову зазнав обстрілів ракетами С-300 від російських загарбників.

21 серпня о 18:20 терористи обстріляли місто Баштанка з системи залпового вогню “Смерч”. Ворог влучив в приватний сектор. Спалахнула покрівля двоповерхового житлового будинку та автомобіль. Після пожежі будівля не підлягає відновленню. Також пошкоджено приблизно 10 будинків. Унаслідок обстрілу ворогом міста Баштанки поранено півторарічного малюка. Поранення дитини має легкий ступінь.

Миколаїв не планують “закривати” на 2324 серпня. Однак влада просить жителів міста й області бути максимально обачними. Окрім того, у святкові дні миколаївцям рекомендують працювати вдома.