Росія вбиває українських дітей – трагічна статистика

За минулу добу в Україні зросла кількість дітей, поранених внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

На ранок 27 серпня офіційне число дітей-жертв не змінилося 377. Кількість поранених понад 733, повідомляють в Офісі генпрокурора.

Загалом за час повномасштабної війни в Україні постраждали понад 1110 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі окупанти погрожують батькам вимагають відправляти дітей до школи

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій. Також на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області 388, Харківській 202, Київській 116, Чернігівській 68, Миколаївській 67, Луганській 61, Херсонській 55, Запорізькій 42.

Через бомбардування та обстріли російські загарбники пошкодили в Україні 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Російські окупанти увечері 24 серпня випустили ракети по залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області. Внаслідок обстрілів житлового сектору та залізничної станції загинули 25 людей. З них двоє діти.

На Запоріжжі в результаті обстрілу російських окупантів загинула мати з маленькими дітьми. 29-річна Анастасія Боровик, а також її діти восьми та двох років загинули під завалами будинку, прицільно розстріляного російськими окупантами в тимчасово окупованій Кам’янці.