Ворог накрив Луганщину ракетами та артилерією: Гайдай розказав невтішні новини

Протягом минулої ночі ворог завдав по Луганщині 23 артилерійських удари. Зокрема застосовував реактивні системи залпового вогню. Здійснив три танкових наступи та вдарив чотирма ракетами.

Росія посилила вогневий вплив, але оперативні успіхи на фронті в неї відсутні, заявив 27 серпня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Втім, обмежені тактичні досягнення, коли вони в окупантів трапляються, вони не в змозі перетворити в оперативні успіхи місяцями завмирають на зайнятих позиціях, а подекуди відходять на попередні. Атаки росіян відбили від шістьох населених пунктів, розташованих на межі Луганщини і Донеччини. В районах ще шістьох міст і сіл працювала авіація окупанта”, написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розказали, як в Україні зривають плани РФ щодо псевдореферендумів

В окупованих містах регіону не ведеться ніякої підготовки до опалювального сезону. Людям на тимчасово захоплених Росією територіях житло ніхто не відновлює осінь вони зустрічатимуть без вікон.

“Звісно, що ніхто не перевіряє вцілілі і не відновлює зруйновані теплотраси. Не відремонтовані котельні. Окупаційна влада не готова навіть провести опресування системи опалення, не кажучи вже про повноцінну роботу циклу. Більше того, людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. Бо у тисячах квартир вікна та стіни залишаються розбитими й досі”, додав Гайдай.

У Рубіжному окупаційна влада відверто каже людям, що за проєктом в них вікна в багатоповерхівках із дерев’яними рамами, тому тільки вони підлягають відновленню. У переважної більшості встановлені сучасні склопакети їх замінюють лише власним коштом.

“Це реалії “руського миру” за п’ять днів до осені, коли температура повітря почне стрімко падати”, ідеться в повідомленні.

Замість сучасної медицини в Сіверськодонецьку на Луганщині окупанти поставили “госпіталі-намети”. Росіянам потрібні лише українські території, на людей їм плювати.

Хворіти в окупації означає померти через брак кваліфікованої меддопомоги. Після брудних “помивочних”, окупаційна влада вирішила людей підлікувати. Біля пошкодженої будівлі лікарні встановили намет, де рослікарі ведуть прийом. Ані обладнання, ані медикаментів там немає.