Російські шпигуни у Німеччині слідкували за навчаннями ЗСУ – Der Spiegel

Російські спецслужби стежили за українськими військовими, які проходили навчання з використання західної зброї у Німеччині.

Влада Німеччини раптово помітила підозрілі автомобілі перед військовими обʼєктами в містах Графенвер та Ідар-Оберштайн, де американські та німецькі збройні сили навчають українських новобранців, ідеться в розслідуванні німецької газети Der Spiegel.

“Служба військової контррозвідки ФРН нещодавно зʼясувала, на що ще здатні російські шпигуни в Німеччині. Сполучені Штати Америки та ФРН навесні оголосили, що українські солдати навчатимуться поводженню із західною зброєю, наприклад, Panzerhaubitze 2000. Агенти Москви активізувалися”, ідеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц прийшов до українських військових і виліз на артилерійську установку

Російські шпигуни могли використовувати спеціальні сканери, аби стежити за мобільними телефонами українців. Також військові помічали мінідрони з камерами над тренувальними майданчиками, після чого ті швидко зникали.

Цього тижня канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина і Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Сказав про системи ППО, ракетні системи й тонни боєприпасів.

У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard. Загалом Україні передали 12 таких установок. У червні в Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.