Держдеп США відреагував на плани РФ провести судилище у Маріуполі

У Сполучених Штатах Америки різко відреагували на плани Російської Федерації провести “суд” над захисниками Азовсталі в тимчасово окупованому росіянами Маріуполі Донецької області.

Кремль намагається відвести від себе відповідальність за агресивну війну російського диктатора Володимира Путіна та відвернути увагу від переконливих доказів звірств, які російські військові вчинили в Україні, заявив під час брифінгу офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.

“Заплановані показові процеси не є легітимними. Ми рішуче їх засуджуємо. Це знущання з правосуддя”, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто і як змусить Росії дотримуватися прав полонених

Усі військовослужбовці Збройних сил України, зокрема й добровольці, мають право на статус військовополонених і захист відповідно до Женевських конвенцій.

“Ми закликаємо Москву виконувати її зобов’язання відповідно до міжнародного права. США продовжать виступати на боці українського народу, який захищає свою свободу”, додав Прайс.

Російські окупанти планують влаштувати “суд” над захисниками України в тимчасово захопленому Маріуполі. На сцені маріупольської камерної філармонії збирали тюремні клітки. З повідомлень ЗМІ, російські терористи хочуть “судити” в Маріуполі воїнів полку “Азов”.

Росіяни продовжують підготовку до показових процесів над захисниками Азовсталі. Україна закликала весь цивілізований світ не допустити анонсованого судилища у Маріуполі над українськими захисниками. Україна вимагає негайно направити представників Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного хреста до місць, де утримуються українські військовополонені.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області.