Відключення “5 каналу” з цифрового мовлення: у суді пройшло перше підготовче засідання – включення (Відео)

Окружний адміністративний суд

Відповідачами у справі виступають Кабмін, концерн радіомовлення та держслужба спецзв’язку

Перше підготовче засідання у справі про вимкнення з цифрового мовлення 5 каналу відбулося в Окружному адмінсуді столиці. Відповідачі у справі – Кабінет міністрів, концерн радіомовлення та держслужба спецзв’язку. Нині сторони процесу вперше зібралися у суді. Про що говорили та вирішили – знає кореспондентка “5 каналу” Олена Рибінська.

Від початку квітня “5 канал” очікує на відповідь щодо того, хто вимкнув з цифрового мовлення “5 канал”, “Прямий” та “Еспресо”. 

Керівництва телеканалів цікавилися про те, чому їх вимкнули з цифрового мовлення у різних інстанціях та інституціях, утім відповіді не отримали. Лунали різні версії – навіть натяки на “нарцисизм” від радника голови ОП Михайла Подоляка.

Сьогодні в Окружному адмінсуді з’явилися представниця Кабміну та державної служби спецзв’язку. Натомість вдруге поспіль не прийшли представники концерну радіомовлення через те, що вони нібито не поінформовані про участь у засіданні.

У той же час сторони-відповідачі подали певні відзови, через які підготовче засідання було перенесене. Ще однією причиною перенесення засідання стала неявка одного з відповідачів.

Наступне засідання відбудеться у вересні, тоді ж стане відомо, у чому полягає сутність відзову Кабміну та держслужби спецзв’язку щодо позову “5 каналу”.

Олена Рибінська, “5 канал”

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію про повернення в ефір “Еспресо”, “Прямого” і “5 каналу”. 

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув “5 канал”, “Прямий” та “Еспресо” із цифрового ефіру без жодних попереджень і пояснень. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.