Щоб підняти мари радіоактивного пилу, росіяни обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС – ГУР

Запорізька ТЕС

Повномасштабна війна росії проти України

В ГУР такі кроки рашистів назвали новим методом для створення потрібної “картинки” на ЗАЕС

Російські загарбники обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС. Мета окупантів – підняти хмари радіоактивного пилу, який здатний переміщуватися на значні відстані.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

В ГУР такі кроки рашистів назвали новим методом для створення потрібної “картинки” на ЗАЕС, аби маніпулювати думкою громадськості та впливати на світове співтовариство. Попереднім обстріли передмість тимчасово окупованого Енергодара отримали нову мету – золовідвали Запорізької ТЕС.

“Це місця складування золи, яка утворюється в процесі роботи теплових електростанцій. Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин та рівень радіації, що мінімум в 2,5 рази перевищує природний фон. При висиханні утворюють пил, який здатен переміщуватися на значні відстані. Внаслідок мінометних ударів по золовідвалах утворюються хмари пилу, які розносяться вітром по околицях Енергодара”, – розповіли в розвідці.

Нагадаємо, у лікарні помер працівник ЗАЕС, який дістав поранення внаслідок обстрілів тимчасового захопленого Енергодару Запорізької області. Ще один чоловік загинув на місці події.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.