Драґі закликав Росію забратися з Криму й припинити незаконну окупацію України

Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення всієї України.

Про це на саміті “Кримської платформи” заявив прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі. Він наголосив, що російська окупація Криму у березні 2014 року була неприйнятним актом агресії, грубим порушенням міжнародного права, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Крим – це Україна” – Ердоган виступив із заявою

“Італія постійно засуджувала незаконну анексію Криму з боку Росії та поступову мілітаризацію півострова. Ми глибоко стурбовані погіршенням ситуації з правами людини у Криму та виступає разом із кримсько-татарською громадою проти насильства та несправедливості, від яких вона страждає”, – заявив він.

Він зазначив, що у лютому російські війська використали Крим як плацдарм для нападу на півдні України, включно з Херсоном і продовжують використовувати Крим для створення військового тиску на інші території, зокрема на Миколаїв, Одесу.

“В той час, як Росія намагається підпорядкувати собі нові частини української території, міжнародне співтовариство не може відвести свій погляд від цього. Росія повинна припинити свою незаконну окупацію, свої жорстокі напади на цивільних осіб”, – зазначив Драґі.

Прем’єр підкреслив, що Італія продовжить підтримувати Україну.

“Ми з вами у вашій боротьбі проти вторгнення Росії. Ми з вами у цій боротьбі за відновлення територіальної цілісності України, захисту вашої демократії та незалежності”, – резюмував він.

Другий саміт “Кримської платформи” розпочався у вівторок, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджей Дуда.