Прем’єр розповів про ситуацію із державним бюджетом

Від початку повномасштабної російської агресії видатки державного бюджету України склали майже 1 трлн грн.

Із цих коштів понад 420 млрд було витрачено на оборону і безпеку. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 серпня.

Понад 40% всього, що Україна витрачала з державного бюджету це потреби армії: 288 млрд на зарплати військових, 135 млрд грн придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів ы продукції оборонного призначення.

“Сьогодні українці свідомі як ніколи. Український бізнес та українські громадяни, попри складнощі, сплачують податки, адже знають так вони допомагають армії та нашим військовим. Інші видатки держави фінансуються за рахунок допомоги наших міжнародних союзників і запозичень через військові облігації”, заявив прем’єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар і євро знову зрівнялися: курс валют на 23 серпня

180 днів повномасштабної війни показали, що українці можуть перемогти ворога, сказав Шмигаль.

“Ми втримали керованість державою і всіма ланками управління”, заявив.

Прем’єр назвав п’ять стратегічних завдань.

“Перше і ключове фінансування армії та оборони нашої держави. Друге виплата всіх соціальних зобов’язань і соціальний захист тих, хто цього потребує. Третє це макроекономічна стабільність і перебудова економіки на рейки воєнного часу. Четверте активний рух у європейській інтеграції. П’яте підготовка масштабного плану відновлення України і реалізація програм швидкої відбудови”, заявив Шмигаль.

Доповнюється.