“Нас це ображає” – герої “Володаря перснів” закликали не називати росіян “орками”

Новозеландський актор Сала Бейкер, відомий за роллю Саурона у “Володарі перснів”, звернувся до українців.

Зірка взяв участь у соціальній рекламі UAnimals і закликав допомагати рятувати тварин. Відеозвернення з’явилося на YouTube-каналі всеукраїнського руху.

“Я був Сауроном у “Володарі перснів”, але я був шокований абсолютним злом, з яким борються українці. Хочу подякувати UAnimals, які рятують тварин від війни: годують, евакуюють, лікують. Це вражає і надихає”, сказав Бейкер.

У відео також з’явилися ще одні персонажі фільму “орки”. Вони закликали не називати так росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Босоніжки Кароль і вишиванка Горбунова: у Канаді виставили речі зірок на аукціон

“Від імені світової діаспори орків я хочу звернутися з важливим проханням. Будь ласка, не називайте росіян орками. Нас це ображає! Багато століть ми не вдаємося до варварських методів боротьби. Орки не будуть цілити в жінок і дітей, красти пральні машинки й гадити на килими. Ми воїни, а не якийсь непотріб”, каже істота.

“Я чув, що росіяни стріляють по зоопарках і вбивають беззахисних тварин. Не розумію, що вони їм такого зробили? Будь ласка, не називайте росіян орками. Мені соромно перед моїми дітьми”, додав інший.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України російських загарбників почали називати “орками”. Такі прізвиська вживають не лише цивільні українці, а й військові та високопосадовці.

Британський актор Том Фелтон, який став популярним завдяки ролі Драко Малфоя у фільмах про “Гаррі Поттера”, звернувся до українців. Він відзначив їхню небайдужість до тварин.

Зірка захоплюється героїзмом народу України, який відважно обороняється від російських загарбників. Його відеозвернення опублікувала всеукраїнська організація UAnimals, яка бореться за права тварин.