На війну Росія знову відправляє бригади “козаків” –  ISW

Російські окупанти можуть відправити на війну проти України створені козачі організації.

Вони, ймовірно, підтримують зусилля Росії у формуванні армії. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) 19 серпня.

За даними аналітиків, ці козачі організації зазвичай виконують правоохоронні та військово-адміністративні завдання. Тепер же російські пропагандисти повідомили про те, що всеросійське козацьке товариство сформувало козачий “терський” загін. До його складу входять 250 осіб і вони нібито вже завершують підготовку, щоб поїхати воювати в Україну.

Серед представників загону військові фахівці з розвідницьким, снайперським і кулеметним досвідом. Особовий склад зі Ставропольського краю, Дагестану, Північної Осетії, Кабардино-Балкарії та Чечні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Уралі формують нову мотострілецьку бригаду для війни проти України ISW

Однак поки що неясно, чи існують створені козачі організації в таких мусульманських районах Росії, як Чечня та Дагестан. Адже козацька культура та історія традиційно ворожі до ісламу, зауважив ISW.

Аналітики повідомили, що російські козачі організації можуть допомагати навчати новобранців. Адже інші ворожі органи вербування не є ефективними або мають обмеження.

“Козаки” вже направили воювати в Україну сім “добровольчих” загонів невизначеного ешелону. Тепер готують до розгортання три добровольчі загони, в яких є понад 6 тис. козаків. Усі вони підтримують війну в Україні.

Ще у квітні стало відомо, що через значні втрати на війні Росія продовжує стягувати усі можливі резерви й залучати до бойових дії різні мілітарні організації.

У бій збиралися послати навіть “козаків”, які брали участь в окупації Криму 2014 року, повідомило представництво президента України на півострові.