Звірства росіян в Україні: побільшало вбитих і поранених дітей

На ранок 19 серпня 362 дитини загинули в Україні через російську агресію. Понад 716 отримали поранення різної тяжкості.

За добу трагічна статистика збільшилася на одну загиблу дитину та двох поранених. Про це повідомив Офіс генпрокурора у Facebook.

“17 серпня внаслідок влучання ворожого снаряда в житловий будинок у Харкові загинув 13-річний хлопчик, а ще двоє дітей віком 12 та 13 років отримали поранення”, йдеться в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 376, Харківській 202, Київській 116, Чернігівській 68, Луганській 61, Миколаївській 60, Херсонській 55, Запорізькій 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання у школах з 1 вересня: Шкарлет назвав чотири моделі

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, наголосило відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновані вщент, за даними ОГ.

Ніч на 18 серпня стала однією з найтрагічніших для Харківщини за весь час повномасштабної війни, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Відомо про 17 загиблих людей у Харкові, в тому числі хлопчика 2009 року народження. Десятки постраждалих

17 серпня близько 21:20 Росія вдарила ракетами “Іскандер” по триповерховому гуртожитку в Салтівському районі Харкова. Сталася руйнація з подальшим займанням. О 23:38 пожежу локалізовано. Відомо про 10 загиблих, з яких один хлопчик 11 років.

У момент ракетного удару в гуртожитку перебували від 20 до 40 осіб. Серед постраждалих були люди з вадами слуху й мовлення. І через це вони не можуть озватися під час оголошення тиші рятувальникам.

Під ранок 18 серпня російські окупанти знову атакували Харків та область ракетами. Перший вибух пролунав о 4:32. Окупанти зруйнували ракетами ще один гуртожиток.