За допомогою столового оцту: як підживити садові та кімнатні рослини

Є спосіб, завдяки якому можна підживити квіти, щоб вони продовжували рости. Він підходить як для кімнатних, так і садових рослин.

Часто квіти припиняють рости через неможливість засвоювання мікро- та макроелементів, які є в ґрунті. Тому можна спробувати застосувати звичайний столовий оцет, який є майже на кожній кухні. Саме цю речовину можна назвати справжнім “рятівником” рослин, пише ТСН.

Для того, аби підживити квіти, треба приготувати спеціальний розчин: на 10 л води (відро) додати 1 склянку (200 мл) столового 9% оцту. Ретельно перемішати суміш. Рекомендується підливати розчин під корінь кожної квітки, яка припинила рости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінній квітник: як красиво висаджувати хризантеми

Аби зробити розчин ефективнішим, можете додати до 200 мл столового 9% оцту шкаралупу від п’яти яєць (попередньо її потрібно дрібно потовкти).

“Суміш повинна настоюватися протягом однієї доби. Не забудьте збовтувати розчин кілька разів на день. Наступного дня його потрібно процідити, додати 10 літрів води та просто полити квіти”, зазначило видання.

Здоров’я кімнатних рослин залежить від багатьох факторів, в тому числі й підживлення. Розчини, приготовані самостійно не рідко є набагато ефективнішими, ніж придбані в магазині. Приготувати їх просто. До того ж для цього використовують продукт, який є в домі кожного – цибулю, а точніше її лушпиння.