“Це не по-чоловічому” – український посол відреагував на брехню представника Міноборони Білорусі

Український посол у Білорусі Ігор Кизим відреагував на брехливу заяву представника Міноборони Білорусі Валерія Ревенка про “непричетність” до війни в Україні.

Слова Ревенка не характеризують його, як справжнього чоловіка, написав Кизим у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, як реагують на обстріли з Білорусі

“Військово-політичне керівництво Білорусі, чудово знає, скільки російських ракет та авіабомб прилетіло в Україну з території Білорусі з використанням усієї можливої інфраструктури. Про це офіційно, нотами, неодноразово інформувалася білоруська сторона. Тому говорити про те, що “ми не учасники збройного протистояння” ну якось не по-чоловічому для офіцера такого рангу. Це лукавство щонайменше”, – заявив Кизим.

У Білорусі “плутаються у свідченнях”, адже самопроголошений президент Лукашенко нещодавно заявляв, що Білорусь підтримує “спецоперацію” і є її прямим учасником, нагадав український посол.

Нещодавно начальник департаменту міжнародного військового співробітництва Міноборони Білорусі Валерій Ревенко в інтерв’ю одному з видань заявив, що білоруська сторона нібито жодним чином не причетна до війни Росії проти України.

Зараз близько 13 тисяч білорусів воюють проти України.

Напередодні Дня Незалежності України Росія може влаштувати провокацію і остаточно втягнути Білорусь у воєнні дії.

Про заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, генерал Олексій Громов.