ЗСУ відбили атаки рашистів на Краматорському та Бахмутському напрямку – в окремих районах бої продовжуються

Збройні сили України

Повномасштабна війна росії проти України

Ворог активно використовував авіацію на Бахмутському напрямку

російські військові продовжують спроби наступу на Слов’янському, Краматорському та Бахмутському напрямках. ЗСУ відбивають атаки ворога, в деяких районах бої продовжуються. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

російські окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ неподалік Нової Дмитрівки та Долини на Слов’янському напрямку. ЗСУ відбили ці спроби атак від ворога.

Впродовж дня рашисти здійснювали вогневе ураження із танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню біля Вірнопілля, Богородичного, Великої Комишувахи, Довгенького, Краснопілля, Долини та Дібрівного. 

Окупанти завдали авіаудару в районі населеного пункту Залиман. 

На Краматорському напрямку ворог намагався штурмовими діями покращити тактичне положення поблизу Івано-Дар’ївки та Виїмки. Отримав жорстку відсіч та відступив. 

Упродовж доби противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Краматорська, Верхньокам’янського, Сіверська, Григорівки та Кривої Луки. 

На Бахмутському напрямку ворог намагався просунутися біля Яковлівки, Бахмута, Вершини та Зайцевого, успіху не мав. В окремих районах бої тривають надалі.

Рашисти здійснювали обстріли військової та цивільної інфраструктури поблизу Часового Яру, Бахмута та ще семи населених пунктів. 

Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Яковлівки, Спірного, Веселої Долини, Кодеми, Соледара, Бахмута, Зайцевого і Бахмутського. 

Як повідомляв 5.UA рашисти намагалися покращити положення в районі Питомника. 

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у напрямках Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар’їнки та Пісків.

Як повідомляв 5.ua, вночі зафіксували 2 удари по Харкову. 

Також, у Генштабі розповіли про втрати окупантів.

Нагадаємо, Збройні сили України зруйнували останній чинний міст біля Каховської гідроелектростанції – саме ним російські окупанти переправляли свою техніку на територію Херсонщини.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.