Ракетами по житловому кварталу в центрі Харкова: росіяни знову обстріляли місто – сюжет (Відео)

наслідки обстрілу

Повномасштабна війна росії проти України

За попередньою оцінкою, рашисти використовували ракети C300

Зенітники Повітряних сил збили над Харківщиною дві російські крилаті ракети “Калібр”. Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ. Заявляють, що вони були випущені з акваторії Чорного моря. Водночас, зранку окупанти здійснили ракетний удар по середмістю Харкова. Вороги вдарили по житловому кварталу. Жертв і поранених немає, але, без перебільшення, десяток харків’ян можуть святкувати сьогодні свій другий день народження. Про черговий обстріл рашистів – у матеріалі “5 каналу”.

Анатолій і Тамара Тимченки  разом кілька десятків років. А відсьогодні, кажуть, відзначатимуть другий день народження – спільний. Вибухова хвиля від ворожої ракети накрила їхній дім.  

“Пролунав страшний вибух. У нас квартира маленька, і ми спимо в спальні біля вікна буквально. Проснулись, я дивлюся, на дружині вся рама лежить зверху. Я кажу, ти жива? Що небудь пошкоджено? Та, удар только. Я її звільнив”, – розповів мешканець пошкодженого будинку Анатолій Тимченко.

Тамара показала спальню, де її привалило віконною рамою. Каже, переляк уже минув. Тепер думають із чоловіком – чи варто лишатися жити в центрі Харкова. 

Подружжя прибирає хату від скла і землі. У цей час їхні потрощені вікна комунальники затягують плівкою. 

Вночі одна за одною у Харків прилетіли 4 ворожі ракети. Вибухами пошкодило кілька житлових і офісних будівель, розбило машини. На щастя, жертв і постраждалих немає. Експерти вилучили з багатометрової вирви уламки і визначили попередньо тип зброї. 

“За попередніми даними наших вибухотехніків і криміналістів сюди потрапив снаряд С300, усі речові докази попередньо підтверджують це. І попередньо обстріли велися з бєлгорода”, – розповіла речниця поліції Харківської області Олена Бараннік.

Тим часом  у Харківській області  у Старому Салтові  ворожими обстрілами вбило двох людей і ще одного поранено у Циркунах.

Ганна Черненко. Харків. “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, росіяни також вдарили по передмістю Запоріжжя – п’ять будинків зруйновані вщент, є загиблі. А по приватному сектору Миколаєва прилетіло зі “Смерчів” – дахи перетворилися на решето, серед потерпілих є дитина.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.