Зеленський пояснив, коли закінчиться війна

Питання про час закінчення війни напряму залежить від питання про втрати, які зазнає Росія.

Чим більше втрат в окупантів, то швидше ми зможемо звільнити нашу землю й гарантувати безпеку України. Про це сказав президент Володимир Зеленський у черговому зверненні до українців.

“Ось про це варто думати всім, хто захищає нашу державу й допомагає Україні: як завдати окупантам якнайбільших втрат, щоб меншим був час війни. Якщо майже 43 тисячі загиблих російських солдатів не переконують російське керівництво, що їм треба шукати, як вийти з війни, значить, потрібно більше боротися, потрібно більше результатів. Щоб переконати”, – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Криму: Повітряні сили ЗСУ оцінили наслідки

Українські силовики не залишать без відповіді сьогоднішні російські обстріли Дніпропетровщини. Президент нагадав, що внаслідок удару по Марганцю загинули 13 людей.

“Цей черговий прояв російського терору, як і удари по Миколаєву та Харкову, укотре доводить, що потрібно збільшувати військову допомогу Україні. Що потужнішою буде наша зброя і що більшою буде дальність її застосування, то швидше закінчиться ця жорстока війна”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що за минулу добу окупанти втратили 10 бойових літаків: дев’ять в Криму, один на запорізькому напрямку. Також окупанти втратили багато бронетехніки та складів з боєприпасами.

Ніч на 10 серпня на Дніпропетровщині виявилася трагічною. Ворог двічі обстріляв Нікопольський район з “Градів”. Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. “Свідомо й підступно ударив”, коли люди спали, повідомляв Валентин Резніченко.

Під вогонь потрапили Марганець і Мирівська громада. У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.