Медики, рятувальники та поліцейські пробігли “Дорогу життя” у Києві – включення (Відео)

Забіг

Повномасштабна війна росії проти України

Для цього треба було внести благодійні внески

Дорога життя – так назвали маршрут, яким дітей евакуйовували зі столичної лікарні “Охмадит”. Він пролягав до Залізничного вокзалу. Саме за таким маршрутом сьогодні влаштували благодійний пробіг. Долучилися до нього поліцейські, медики, надзвичайники та взяли з собою спеціального гостя. Подробиці дізнавалася кореспондентка “5 каналу” Лідія Середюк.

Так, маршрут пробігу був від “Охматдиту” до Залізничного вокзалу. Цей шлях називають рятівною дорогою, адже нею намагалися врятувати маленьких пацієнтів. Працівники розповідають, що, коли на околицях Києва точилися бої, тоді було ухвалено рішення про евакуацію дітей, яким потрібна пересадка органів чи діаліз. Дітей тоді евакуйовували саме цією дорогою під загрозою обстрілів. Цю евакуацію супроводжували надзвичайники, поліцейські, допомагали залізничники та медики. Всі вони та інші небайдужі взяли участь у пробігу, для цього треба було внести благодійні внески.

“В мене також є син, мої колеги допомагали евакуювати. Хочу надати благодійну допомогу зборами, які цього дійсно потребують”, – наголосив поліцейський Олексій Єресь.

Провідний фахівець ГУ ДСНС України у місті Києві Володимир Сковородка зауважив: “Під час бойових дій навколо Києва наші підрозділи забезпечили евакуацію всередині міста саме з “Охмадиту”. Було дуже багато роботи”.

Також на заході був присутній спеціальний гість – плюшевий ведмедик. Саме він супроводжував кожну евакуацію аби дітям було не сильно страшно, і вони могли відволіктися.

“Ми вирішили об’єднати всіх, людей, які допомагали: поліція, ДСНС, медики. Символ дітей, порятунку, плюшеві ведмедики”, – підсумував директор “Охматдиту” Володимир Жовнір.

Читайте також: Всі зібрані кошти будуть перераховані на потреби ЗСУ: в Україні стартує благодійна акція “Смілива гривня” – як долучитися

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.