Неможливо шукати компроміс, коли путін хоче вбити нас, а ми хочемо жити – Порошенко в ефірі LCI

Петро Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

Політик готовий “підставляти плече” Зеленському скрізь, де він буде цього потребувати, щоб зробити Україну сильнішою

Зараз принципово важливо зберегти проукраїнську і антипутінську коаліцію, яка була закладена в Рамштайні та вже має свої результати. На цьому наголосив Петро Порошенко в ефірі французького телеканалу LCI.

Прокоментував він і перемовини лідера Туреччини Реджепа Ердогана з владіміром путіним.

“Зараз роль медіатора майже нездійсненна, тому що неможливо шукати компроміс, коли путін хоче вбити нас, а ми хочемо жити. Ну де тут шукати компроміс? путін прийшов захопити всю Україну для того, щоб проводити війну проти всього демократичного світу. Бо це війна не проти України. Це війна проти нас усіх”, – вважає політик.

Він підкреслив, що надзвичайно важливо зберегти закладену під час зустрічі на базі “Рамштайн” в Німеччині проукраїнську і антипутінську коаліцію.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Я маю величезний досвід співпраці з президентом Ердоганом протягом 5 років моєї президентської каденції. Результатом цієї співпраці було рішення президента Туреччини про постачання нам унікальних безпілотних літальних апаратів Bayraktar, які відіграли величезну роль в перші місяці російської агресії, знищуючи колони наступаючих танків, бронетехніки, боєприпасів, логістики”, – нагадав лідер “ЄС”.

За його словами, результатом співпраці з Ердоганом також стало невизнання російської анексії Криму та підтримка кримських татар, які складають основу корінних народів Криму.

“Зараз ця робота має бути продовжена, і я буду підставляти плече Зеленському скрізь, де він буде цього потребувати, щоб зробити Україну сильнішою. Безумовно, я розраховую на те, що Україна забезпечить тверду позицію нашого друга і партнера Ердогана на переговорах з тими, з ким він вважає за потрібне, в тому числі й з путіним. Можливо, вони забезпечать безпеку щодо експорту українського виробництва, і це має бути не лише зерно”, – припустив Порошенко.

І резюмував: “Я не розумію, з якого переляку сьогодні росія може перевіряти, перешкоджати, впливати, перетворюючи торгівлю, енергетику, економіку на інструменти своєї зброї. Ми ні в якому разі не можемо сприймати мову шантажу, яку використовує путін. Якщо путін не зніме чорноморську блокаду портів України, то ми безумовно маємо запровадити додаткові санкції щодо зупинки кораблів, які вивозять російський експорт, аж допоки не буде знята блокада українських портів”.

Нагадаємо, раніше Порошенко закликав Канаду надати Україні більше зброї.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.