Російський теракт в Оленівці: ООН ухилилася від відповіді

У міжнародній комісії ООН з розслідування порушень в Україні ухилилися від відповіді на запитання, чи займатиметься вона розслідуванням обставин масового вбивства українських військовополонених у селищі Оленівка на Донеччині.

Це випливає з реакції міжнародного органу розслідування на інформаційний запит, повідомив “Укрінформ”.

У запиті журналісти нагадали, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціював місію зі встановлення фактів у зв’язку з вибухом в колонії в Оленівці.

Запитали, чи братиме міжнародна комісія ООН участь у розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський радіоведучий хоче розстрілювати українців показали обличчя мразоти

“Ми хотіли б звернути вашу увагу на заяву генерального секретаря Антоніу Гутерреша від 3 серпня про його рішення запустити місію зі встановлення фактів відповідно до його компетенцій та повноважень. Наразі готується технічне завдання для цієї місії зі встановлення фактів. Воно буде передано уряду Російської Федерації та уряду України”, відповіли.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії Оленівки. Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Українських полонених вбили термобаричною зброєю, сказав генеральний прокурор Андрій Костін. Окупанти не надали доступу представникам Міжнародного комітету Червоного хреста до Оленівки.

Полонених перед вбивством катували росіяни з ПВК “Вагнер” і ФСБ.