Kalush Orchestra розкритикували за виступ на одній сцені з російськими діджейками, які підтримують війну в Україні

Переможці пісенного конкурсу “Євробачення-2022” Kalush Orchestra візьмуть участь у фестивалі Sea Dance Festival.

Захід відбудеться у Чорногорії 26, 27 та 28 серпня. Втім, на одній сцені з українським гуртом будуть виступати і діджейки з РФ Ніна Кравіц та Анфіса Летяго, повідомляє ТСН.

У коментарях під афішою фестивалю в Instagram користувачі звернули увагу організаторів на те, що Кравіц є прихильницею “русского мира”.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Sea Dance Festival (@seadancefestival)

Український гурт також відразу піддався критиці та цькуванням.

“Kalush можуть скасувати виступ. Дивно, що вони досі цього не зробили. Гроші не пахнуть?”, “Йо пацани? Толеруєм рашку?” “Бойкотуєм русню! Краще заробити грошей десь інакше!”, – пишуть юзери.

Також користувачі звернулися до організаторів із проханням скасувати виступ Кравіц.

“Шановні організатори, як саме ви бачите виступ пропутінської Кравіц, яка так і не висловила свою думку проти військової агресії та всіх звірств, які її країна зробила Україні, на одній сцені з українським гуртом? Ви намагаєтеся посадити свою дупу на два стільці одночасно? Не думаю, що у вас це добре вийде. Ви повинні викинути когось. Вибір за вами”, – написав один з користувачів.

Там також наголосили, що жоден росіянин не заслуговує на те, щоб його приймали в цьому світі, поки всі вони не знайдуть десь у собі мізки і не змусять свій кривавий режим зупинити геноцид в Україні.

“Натомість усі росіяни грають у дурня і, як Ніна Кравіц, у музику! Вигнати її з концерту”, – пишуть користувачі.

Український гурт Kalush Orchestra, який переміг на Євробаченні-2022, продав свій кубок, щоб переказати гроші на потреби Збройних сил України.

Їм вдалося отримати $900 тис. Аукціон відбувався у прямому ефірі в Instagram, його вів український шоумен Сергій Притула.