Шнуров відхрестився від фото з “кухарем Путіна” на окупованій Луганщині (оновлено)

Російський актор-окупант Георгій Болонєв заявив про приїзд в окупованому частину Луганської області.

Виклав фото, на якому були музикант Сергій Шнуров і Євген Пригожин, якого називають “кухарем Путіна”. На фото пам’ятник “Творцям стаханівського руху”, повідомили “Новини Донбасу”.

Окупант написав, що вони “готуються до нового фільму”.

Євгена Пригожина називають “кухарем Путіна”, його компанія постачає харчування для управління справами президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна.

Також Пригожина пов’язують з неформальною приватною військовою компанією “Вагнера”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських полонених перед вбивством в Оленівці катували “вагнерівці” й ФСБ

Георгій Болонєв знімався у фільмі про російських військових у Центральній Африканській Республіці, де перебувають “вагнерівці”. Фільм могли фінансувати через структури Пригожина, повідомляли ЗМІ.

Пригожин не вперше спонсорує пропагандистські фільми на тему воєнних конфліктів, у яких бере участь Росія і “вагнерівці”, повідомляла BBC.

Згодом у гурті “Ленинград” заперечили приїзд їхнього вокаліста Шнурова до окупованого міста Ірміно Луганської області.

Прессекретар гурту заявив російським ЗМІ, що фото підроблене.

Вибухи в Оленівці, де загинули українські військовополонені, влаштували найманці з групи “Вагнера” за особистою командою їхнього начальника Євгена Пригожина, повідомляло Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У липні державний департамент США оголосив нагороду до $10 млн за інформацію про те, яким чином структура Пригожина впливала на американські вибори.