“Часу в них майже не залишилося”: окупанти поспіхом готуються до “референдуму” в Енергодарі

Російські загарбники в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області поспіхом готуються до псевдореферендуму.

Росіяни розуміють, що часу в них залишилося обмаль. Тому й намагаються якомога швидше наблизити день “голосування”, повідомив міський голова Дмитро Орлов в Telegram 5 серпня.

“Вони добре усвідомлюють, що часу в них майже не залишилося. Скінчилися ті дні, коли вони повністю почувалися в Енергодарі господарями ситуації. Зараз вони почуваються тими, ким є за фактом: загарбниками, яких не чекали, яких люто ненавидять і відповідно зроблять все, аби виставити за двері”, написав Орлов.

В межах підготовки до “референдуму” окупанти розставили по місту агітаційні намети. Також роздають пропагандистські газети, за даними мера.

“Але енергодарці намагаються обходити ці уособлення “мракобєсія” стороною, оскільки за понад п’ять місяців окупації добряче відчули на собі, що насправді несе “руський мир”” і що значить відкотитися на 30 років назад, у совкове минуле в найгіршому його прояві”, додав він.

За словами Орлова, під час “референдуму” у місті росіяни планують використати персональні дані енергодарців без їхньої на те згоди.

“Отримавши частковий доступ до персональної інформації через комунальні рахунки абонентів (тут до речі не обійшлося і без деяких голів ОСББ), а також паспорти пенсіонерів під час виплати сумнозвісних десяти тисяч, вони таким чином накопичили певну базу персональних даних енергодарців. Тож марно сподіватися на те, що “референдум” буде справжнім та об’єктивним”, наголосив радник.

Доповнюється…