Українські захисники впродовж доби не давали спокою окупантам: підсумки боїв на півдні

Протягом четверга, 4 серпня, Збройні сили України знищили на південному напрямку майже 40 російських окупантів та багато їхньої техніки, зокрема чотири ЗРК С-300.

Українські штурмовики атакували два осередки озброєння та техніки ворога в Херсонському і Каховському районах. Про це повідомили в Оперативному командуванні “Південь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на півдні поки відкладається: відома причина

Гелікоптерами розбито ворожий опорний пункт на окупованій частині Миколаївщини, а ракетно-артилерійські підрозділи атакували ворожу систему протиповітряної оборони та логістичні пункти, в тому числі з боєприпасами в Херсонському районі.

Загалом впродовж дня з ворожих лав викреслено: 39 окупантів; чотири зенітно-ракетні системи С-300; радіолокаційну станцію “Імбир”; автоматичний міномет 82-го калібру “Волошка”; дев’ять одиниць броньованої та автомобільної техніки; знищено три склади з боєприпасами в Придніпровському, Херсоні та Токарівці.

Сили спеціальних операцій полку “Азов” просуваються на Запорізькому напрямку, звільняючи території і знищуючи ворожу техніку. Також захисники “мінусують” росіян, які воювали в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині.

Внаслідок успішних операцій на півдні воїнам також вдалося взяти “значну кількість полонених”, зокрема російських офіцерів.