Школяр зі Львова створив для ЗСУ надпотужний винахід

Школяр зі Львова, 15-річний Захар Щурко, розробив надпотужний PowerBank.

Пристрій здатний зарядити 15 мобільних телефонів, пише dev.ua.

За даними видання, львів’янин витратив на розробку гаджета 16 тис. грн. Ці кошти разом із братом збирав на ноутбук і велосипед.

“Ми вирішили, що без ноута й велосипеда прожити зможемо, а такий пристрій, можливо, зараз може врятувати комусь життя й наблизити перемогу”, пояснив підліток.

За словами Щурка, ідея створення павербанка виникла задовго до повномасштабної війни. Удома часто пропадала електрика, і школяр у такий спосіб хотів продовжити роботу своїх гаджетів.

Усі деталі, використані в прототипі винаходу, заводські. Від виникнення ідеї до її реалізації минуло два тижні. Надалі виробництво зарядних пристроїв займатиме не більше ніж тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей-переселенців братимуть до школи без свідоцтва про народження: що треба натомість

Першу модель свого PowerBank школяр відправить 1 батальйону 92-ї бригади Збройних сил України. Військові кажуть, що таке джерело живлення буде незамінним на фронті не лише через свої властивості, а й тому, що працює тихо та не видає позицій.

Винахід підлітка здатний також заряджати дрони, рації та інші пристрої. У разі потреби пристрій можна обладнати потужнішою батареєю.

До кінця літа Захар має намір виготовити щонайменше десять повербанків, які вирушать на фронт.

10-річний Остап із Шепетівки Хмельницької області назбирав $300 та витратив їх на Збройні сили України. Хлопець придбав портативний зарядний пристрій на сонячній батареї.

Він розповів, що це були всі його заощадження і йому дуже хотілося допомогти українським захисникам.