Або злочин або помилка – Зеленський дорікнув ЄС

Затягування Європейським Союзом із наданням Україні 8 млрд траншу макрофінансової допомоги є або злочином або помилкою.

Складно сказати, що з цього гірше в умовах повномасштабної російської агресії. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський сказав, що щодня нагадує деяким лідерам ЄС, що не можна робити українців заручниками їхньої нерішучості або бюрократизму.

“Щодня й у різні способи нагадую деяким лідерам Євросоюзу, що не можна робити заручниками їхньої нерішучості або бюрократизму українських пенсіонерів, наших переселенців, наших учителів та інших наших людей, які залежать від бюджетних виплат. 8 мільярдів євро для України наразі загальмовані”, сказав президент.

“І така штучна затримка макрофінансової допомоги нашій державі це або злочин, або помилка. Складно сказати, що з цього гірше в таких умовах повномасштабної війни”, заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували збитки України від війни

Раніше видання Reuters повідомляло, що ЄС планує виділити Україні 8 млрд другого траншу макрофінансової допомоги до вересня. Частина траншу складатиметься із грантів, які не потрібно повертати, інша із позик.

Внесок у новий пакет допомоги зробить Німеччина. При цьому Італія і Франція поки що утрималися.

Доповнюється.