Меган Маркл розміняла п’ятий десяток: 10 фактів з життя іменинниці

4 серпня акторка і дружина британського принца Гаррі Меган Маркл святкує день народження.

Герцогині Сассекській виповнився 41 рік, пише ТСН.

До того, як вона стала членом королівської родини, Маркл займалася акторською кар’єрою. У подружжя Гаррі та Меган двоє дітей.

10 фактів з життя Меган Маркл:

1. Вона народилася 1981 року в Лос-Анджелесі. Отримала широку популярність завдяки ролі Рейчел Зейн у телесеріалі “Форс-мажори”. В ньому знімалася з 2011-го по 2018 роки.

2. Дитинство Меган минуло за лаштунками, оскільки її батько Томас Маркл працював режисером по світу. Вже з дитинства Меган знала, що хоче стати актрисою.

3. Батько Меган є нащадком короля Англії Едуарда III. Згідно з дослідженнями американського генеалога Гері Бойда Робертса, предком Меган з лінії батька був преподобний Вільям Скіппер. Сам Скіппер був нащадком одного з синів Едуарда III Лайонеля, герцога Кларенса. Тож Меган доводиться далекою родичкою своєму чоловікові принцу Гаррі.

4. Меган закінчила Північно-Західний університет. Її шлях в акторстві розпочався зі знімань у серіалах: “Головний госпіталь”, “C. S. I.: Місце злочину Нью-Йорк”, “90210: Нове покоління”, “Грань” і “Касл”. Перші її кінороботи були у фільмах “Пам’ятай мене” з Робертом Паттінсоном у головній ролі і “Нестерпні боси” з Дженніфер Еністон.

5. До зустрічі з принцом Гаррі Меган вже була заміжня за режисером Тревором Енгельсоном. Вони зустрічалися від 2004 року. Одружилися 2011-го і розлучилися 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали найсексуальніших членів британської королівської сім’ї: хто очолив список

6. 2016 року Меган познайомилася на таємному побаченні з принцом Гаррі і закохалася. Їхній роман спершу був таємним, доки Кенсінгтонський палац не прокоментував ситуацію і не підтвердив, що принц будує стосунки з американською актрисою.

7. Заради кохання до принца Гаррі Маркл відмовилася від знімань у новому сезоні серіалу, а також від багатьох інших проєктів, які були пов’язані зі світом моди й шоубізнесу.

8. Їхній роман розвивався стрімко. 2017 року Гаррі освідчився Меган і подарував їй каблучку з діамантом із Ботсвани і двома каменями з колекції його матері принцеси Діани. Їхнє весілля відбулося 19 травня 2018-го в Каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. На той момент Меган вже була у сварці з батьком, тому на весіллі з її боку була присутня тільки мати Дорія. До вівтаря наречену вів принц Чарльз. Меган отримала титул від королеви і стала герцогинею Сассекською.

9. У травні 2019-го на світ з’явився первісток пари Арчі Гаррісон Маунтбеттен-Віндзор. Батьки відмовилися від будь-яких титулів для нього. У червні 2021-го подружжя стало батьками вдруге. На світ з’явилася донька Лілібет.

10. 2020-го Меган і Гаррі заявили про бажання покинути королівську родину і відмовитися від будь-якого фінансування.

У січні 2020-го принц Гаррі та його дружина Меган Маркл оголосило про відмову від виконання королівських обов’язків.

Вони заснували благодійний фонд, запустили кілька проєктів на телебаченні. Також отримують великі гонорари за інтерв’ю американським виданням. В одному з останніх ведучій Опрі Вінфрі Меган розповіла, що члени британської королівської родини обговорювали, наскільки темною буде шкіра її сина Арчі. Зізналася, що тоді думала про суїцид.