Росіяни поцілили у зупинку громадського транспорту в Торецьку: багато вбитих і скалічених

4 серпня близько 11:00 російські окупанти обстріляли місто Торецьк на Донеччині.

Через це вісім цивільних загинули. Четверо поранені, серед них троє дітей, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Тelegram.

Зазначив, що влучили терористи у зупинку громадського транспорту. На той момент там було скупчення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бахмуті та Мар’їнці росіяни вбили цивільних

“Попередньо, стріляли з артилерії. Орім того, росіяни пошкодили церкву та поранили тамтешнього священника, пошкодили навколишні багатоповерхівки”, додав Кириленко.

Він вкотре закликав жителів Донеччини негайно евакуюватися до інших регіонів України.

“Щодня російські окупанти б’ють по цивільних, щодня ми маємо загиблих та поранених. Усі, хто досі залишається на Донеччині, наражають себе на смертельну небезпеку. Не перетворюйте себе на російську мішень”, наголосив голова ОВА.

2 серпня розпочалася обов’язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці на Кіровоградщину. Серед них жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

З Донецької області евакуювалися вже дві третини населення, в регіоні лишилося близько 250 тис. мешканців. Змушувати людей евакуюватися ніхто не буде, але росіяни обстрілюють всю область, сказав Павло Кириленко.

Раніше стало відомо, що уряд України запроваджує обов’язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200220 тис. місцевих жителів.