Понад 60% внутрішніх переселенців втратили роботу через війну – МОМ

Ілюстрація

Повномасштабна війна росії проти України

35% повідомили, що місячний дохід їхньої родини не перевищує 5 тис грн

Кількість внутрішньо преміщених осіб в Україні – понад 6,6 млн осіб. Цей показник складає 15% від загального населення України, при чому він зріс у порівнянні з кінцем червня, коли ця цифра становила близько 6,3 млн ВПО. Такими є дані дослідження Міжнароднї організації з міграції (МОМ), яке тривало з 17 до 23 липня.

Як повідомляється, люди продовжують покидати схід, південь та північ України.

“Водночас 5,5 млн раніше переміщених осіб повернулися додому – абсолютна більшість із них була в переміщенні всередині України і 16% повернулися з-за кордону. Основними регіонами повернення є Київ та Київська область, а також Харківщина, Одещина та Чернігівщина”, – йдеться в повідомленні.

За даними МОМ, 60% внутрішньо переміщених осіб втратили роботу, відколи покинули свій дім. 9% ВПО не мали жодного доходу з початку війни, а 35% повідомили, що місячний дохід їхньої родини не перевищує 5 тис грн, що на 1500 грн менше за мінімальну зарплату в Україні.

Дослідження МОМ також виявило гострі потреби із підготовкою до зими в мешканців України. 44% опитаних сказали, що потребують допомоги з утепленням житла, таким як ремонт чи заміна вікон. А 26% опитаних бояться, що їм доведеться залишити своє нинішнє помешкання, оскільки воно не матиме достатнього опалення та теплоізоляції, щоб прожити там зиму.

Читайте також: На Херсонщині московити навмисно випалюють лісосмуги, захопили дитсадок та вигнали людей із бомбосховищ – включення

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.