Китай запровадив обмежувальні торговельні заходи проти Тайваню

Тайвань

Напруга навколо Тайваню

Міністерство торгівлі КНР заявило, що призупинило експорт піску до Тайваню відповідно до невизначених правових положень

Влада Китаю оголосила про торговельні заходи проти Тайваню у зв’язку з візитом спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на острів. Про це повідомляє Al Jazeera.

Головне митне управління Китаю заявило про припинення імпорту харчових продуктів (тайванських цитрусових і деяких видів риби) через наявність пестицидів і коронавірусу в деяких вантажах, тоді як Міністерство торгівлі КНР заявило, що призупинило експорт піску до Тайваню відповідно до невизначених правових положень.

Крім того, управління Китаю у справах Тайваню окремо оголосило, що заборонить компаніям і окремим особам материкового Китаю здійснювати фінансові операції з двома тайванськими фондами, Тайванським фондом за демократію та Тайванським фондом міжнародного співробітництва та розвитку.

Китайська митниця заявила про внесення в “чорний” список понад 100 тайванських брендів продуктів харчування через те, що вони не продовжили свою експортну реєстрацію.

Як повідомляв 5.UA, літак Пелосі приземлився в аеропорту Тайваню. 

Голова КНР Сі Цзіньпін особисто прокоментував візит спікера Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Читайте також: Пояснюємо простими словами: чому виник конфлікт між Китаєм і США через візит Пелосі до Тайваню

  • Читайте також: Китайський Тайвань – чи Тайванський Китай – “Історія для дорослих” 

29 липня президенти США та Китаю – Джо Байден і Сі Цзіньпін, провели двогодинні телефонні переговори щодо чутливих питань.

27 липня стало відомо, що Китай та США нарощують свою військову силу навколо Тайванської протоки на тлі зростаючої напруги в регіоні.

Тим часом посол ЄС у Китаї Хорхе Толедо заявив, що ЄС розробляє санкції проти Китаю, які в разі вторгнення на Тайвань будуть жорсткішими, ніж проти росії.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.