“Ми не знали, куди вибігати”: які наслідки обстрілу московитами Миколаєва – сюжет (Відео)

Ракетний обстіл

Повномасштабна війна росії проти України

На місці обстрілів поліція збирала докази воєнних злочинів

Війська рф обстріляли два житлові райони Миколаєва. Сталося це після першої ночі та на світанку. Близько десяти прильотів зафіксували військові. Повністю зруйнований студентський гуртожиток, магазини та пошкоджені приватні будинки. Одна цивільна людина травмована.

У Миколаєві цієї ночі знову було гучно. Ворог почав обстрілювати місто о першій ночі та на світанку. Потужні вибухи зафіксувала камера вуличного спостереження.

“Сталося потрапляння ракети у центр будинку. Відбулося руйнування опорних конструкцій. На зараз розглядається питання зняття всіх – є угроза внутрішнього обвалу конструкцій. Тільки це натепер ми можемо проводити”, – зауважив начальник управління з питань НС ММР Олександр Герасименя.

Жителі навколишніх будинків ночували в укритті. У цей мікрорайон влучили вже втретє. Через близькість до розбомбленої споруди, усі жахіття прильоту відчули на собі.

“Ми почули, як воно рухнуло і підвал заповнило димом, пилом. Ми не знали куди бігти, куди вискакувати. Розумієте, 4 удари і потім затишшя і все”, – підсумувала мешканка Миколаєва Алла.

Одна з ракет влучила у студентський гуртожиток. Він зруйнований вщент. Внутрішні бетонні перекриття від четвертого до другого поверху завалилися. З обох боків на вцілілих стінах пішли тріщини, не залишилося жодного вцілілого вікна. Цеглини та каміння розкидані навколо на пів кілометри. Ступінь ж руйнування самої будівлі визначать фахівці. Від ранку тут працювали комунальні служби. Розчищали дорогу для проїзду транспорту.

“Тут багато уламків, каміння, тому треба важка техніка, яка буде зразу все завантажувати у самоскиди всі величезні глиби та розбиті вікна. А вже бригада готує купи сміття, які ми також завантажуємо і вивозимо на сміттєзвалище”, – запевнив в.о. головного інженера “Елу Автодоріг” Денис Барашковський.

Вибуховою хвилею частково пошкоджений і приватний сектор. Кількість вибитих вікон та зруйнованих дахів фіксують співробітники місцевих адміністрацій адміністрацій.

“Зараз ми пройшлися, подивилися всі будинки, які прилеглі до цієї будівлі. На сьогоднішній день функції Адміністрації Центрального района і Департамента ЖКГ насамперед дати першу допомогу людям, які постраждали. Це видача плівки, видача листів ОСБ, матеріалів, щоб закрити покрівлю”, – акцентував увагу голова Адміністрації Центрального району Миколаєва Олександр Береза.

Військова комендатура оборони Миколаєва повідомила, що обстріляли місто з території тимчасово окупованої Херсонщини. Гатили з двох різних типів зброї.

“Миколаїв зазнав ракетно-артилерійського комбінованого удару. Під удар потрапили околиці. Їх обстріляли з РСЗВ “Ураган”, застосували касетні боєприпаси. Окрім того центр міста знову був обстріляний ракетами повітряної оборони С- 300. Кожна ніч для миколаївця – це лотерея по факту. Ніхто не знає, в який будинок прилетить сьогодні”, – підсумував речник Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

На місці обстрілів поліція збирала докази воєнних злочинів. Саме місце влучання ракети обгородили для безпеки перехожих.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: “Мені робили операцію, а мого сина ховали”: як обстріл змінив життя жінки з Донеччини

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.