Канада вдарила новими санкціями по російській військовій машині

Уряд Канади розширив санкції проти Російської Федерації за агресію проти України.

Аби посилити тиск на російську військову машину, Оттава запроваджує нові санкції щодо 43 військових чиновників і 17 організацій, причетних до вторгнення в Україну й воєнних злочинів у Бучі. Про це йдеться у заяві канадського уряду.

“Канада рішуче засуджує вбивство цивільних осіб в Україні і буде використовувати всі наявні в її розпорядженні засоби для забезпечення повного розслідування порушень міжнародного права на території України, зокрема в Бучі”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Зеландія наклала нові санкції на Росію деталі

Оттава також продовжить працювати з міжнародними партнерами для координації дій і вивчення можливості запровадити нові санкції проти РФ.

“Ми не дозволимо Володимиру Путіну і його помічникам діяти безкарно. Кричущі дії російської військової машини не будуть забуті. І Канада продовжить роботу зі своїми партнерами в міжнародному співтоваристві, щоб закликати її до відповіді. Канада підтримує Україну”, додала міністерка закордонних справ Мелані Жолі.

Україна наполягає на наданні Російській Федерації статусу країни-спонсора тероризму. Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження, що заблокують можливість співпрацювати з агресором, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Держави-спонсори тероризму список країн, які згідно з офіційною позицією Держдепу США надають підтримку актам міжнародного тероризму. Включення до списку спричиняє жорсткі економічні й політичні санкції США заборону на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень.

Якщо Держдеп також ухвалить резолюцію, то Росія стане п’ятою країною у списку спонсорів тероризму. На цей час у список внесені чотири держави: Куба, Північна Корея, Іран і Сирія.