“Світ стоїть перед вибором” – заява Пелосі у Тайвані

Спікерка Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі заявила, що її візит на Тайвань є сигналом непохитної відданості США підтримці динамічної демократії острова.

Візит є частиною ширшої подорожі до Індо-Тихоокеанського регіону включаючи Сінгапур, Малайзію, Південну Корею та Японію, заявила американський політик, повідомляє УНІАН.

“Солідарність Америки з 23 мільйонами жителів Тайваню є сьогодні як ніколи важливою, оскільки світ стоїть перед вибором між автократією та демократією. Наш візит жодним чином не суперечить давній політиці Сполучених Штатів , яка керується законом про відносини з Тайванем 1979 року, спільними американсько-китайськими комюніке і шістьма гарантіями. Сполучені Штати продовжують протистояти одностороннім зусиллям змінити статус-кво”, заявила Пелосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНР може спробувати США на міцність. Але буде змушена капітулювати

Американська політик заявила, що говоритиме з керівництвом Тайваню про “підтримку нашого партнера і просування спільних інтересів, включаючи просування вільного і відкритого Індійсько-Тихоокеанського регіону”.

Доповнюється.