Загарбники намагаються повернути втрачені позиції – Генштаб назвав напрямок

Російські окупанти зосереджують зусилля на утриманні зайнятих рубежів і хочуть не допустити наступ підрозділів Сил оборони на Південнобузькому напрямку. Також намагаються відновити втрачені позиції.

Зафіксували обстріли на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Зокрема, ворог накривав вогнем райони біля Новомихайлівки, Павлівки, Залізничного, Кам’янського, Полтавки, Червоного, Новоандріївки та Мар’їнки. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 2 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ придушили штурм ворога на Херсонщині

“Біля Мар’їнки противник завдав ще й авіаудару. Вів повітряну розвідку безпілотниками в районі Ольгівського”, зазначив.

Загарбники обстрілювали з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Осокорівка, Іванівка, Оленівка, Зоря, Благодатне, Пришиб, Токарєве, Нововоронцовка, Біла Криниця, Андріївка, Веселий Кут та Явкіне. Завдав авіаудар неподалік Зорі.

“Вів повітряну розвідку для уточнення результатів вогневого ураження та виявлення положення наших військ. У готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування”, повідомили в Генштабі.

У селищі Брилівка в Херсонській області російські окупанти виселили мешканців зі своїх будинків біля залізничної станції, щоб місцеві не повідомляли Збройним силам України про рух техніки окупантів. Через успішні дії українського підпілля росіяни змінили тактику і посилили репресії.

Ворог перекидає частину своїх сил зі сходу України у Херсонську й Запорізьку області, але це йому не допоможе, сказав президент Володимир Зеленський.