Як діяти, якщо втратили банківську картку за кордоном: інструкція для українців

Багато українців, які переїхали за кордон, продовжують користуватися українськими картами різних банків міжнародних платіжних систем. Можна заздалегідь подбати про безпеку платежів за кордоном.

Для цього варто виконати два пункти. У VisitUkraine.today розповіли, як діяти, якщо ви втратили банківську картку за кордоном.

Аби подбати про платіжну безпеку, по-перше, треба встановити послугу смс-інформування про будь-які операції із банківською карткою. Це дозволить контролювати витрати. По-друге, можна встановити ліміти на розрахунки карткою. Якщо ваша картка потрапить до рук шахраїв, це не дозволить їм швидко витратити всі кошти із неї.

Як діяти, якщо банківську карту вже втратили? Якщо ви щойно це помітили, то дії можуть складатися з двох етапів. Перший перерахування коштів.

“Якщо у вас відкрито декілька рахунків в одному банку зробіть переказ залишку з втраченої картки на інший рахунок. Це можна зробити у мобільному додатку або через інтернет-банкінг (послуга “переказ між власними рахунками”), пояснили на сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торгівля людьми: як українцям не стати жертвами зловмисників

Якщо ж ви маєте один рахунок, можете відкрити цифровий рахунок та переказати туди кошти. Для цього у мобільному додатку оберіть послугу “замовити цифрову картку”.

На другому етапі заблокуйте втрачену картку. Це зробити можна двома способами: у мобільному додатку вашого банку або через чат-бот; подзвонивши на гарячу лінію банку: під час розмови оператор поставить декілька запитань для ідентифікації користувача (ПІБ, номер рахунку, залишок на рахунку, кодове слово та інше) і прийме заявку на блокування картки.

“Звертаємо вашу увагу, що оператори банку ніколи не запитують пін-код картки, CVV-код чи CVC-код”, нагадали у VisitUkraine.

Росія може красти дані українців, коли ті листуються у месенджерах. Покрокову інструкцію, як захистити дані від крадіжки під час війни, опублікував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Центр радить перевірити налаштування своїх месенджерів та браузерів.