“Мають дістати по зубах раз і назавжди”: в “Азові” відреагували на те, що рф визнала їх “терористичною організацією”

Полк "Азов"

Повномасштабна війна росії проти України

“Азовці” закликають Держдеп США та уповноважені органи інших держав визнати рф державою-терористом

росія шукає нові приводи і пояснення для своїх воєнних злочинів. Так в “Азові” відреагували на те, що рф визнали їх “терористичною організацією”. Про це йдеться у Telegram-каналі полку.

“Після публічної страти військовополонених полку “Азов” у Оленівці, росія шукає нові приводи і пояснення для своїх воєнних злочинів. Верховний суд росії визнав полк “Азов” “терористичною організацією”. Недоімперія, яка щодня погрожує знищити світ ядерною зброєю, чий президент закликав “мочить в сортирах”, підривав будинки з власними громадянами, душив отруйним газом власних і сирійських жінок і дітей, має отримати по зубах раз і назавжди”, – наголошують в полку “Азов”.

“Ми закликаємо Держдеп США та уповноважені органи інших держав, які вважають себе цивілізованими, визнати рф державою-терористом! росія багато років своїми щоденними діями доводить цей статус. Щодня її армія та спецслужби здійснюють воєнні злочини. Потурання цим злочинам чи мовчання – це співучасть! Весь світ має об’єднатися проти держави-терориста!”, – наголошують у полку.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що верховний суд росії визнав батальйон “Азов” терористичною організацією.

Нагадаємо, 29 липня в одному з бараків виправної колонії в Оленівці, куди окупанти незадовго до того перемістили полонених “азовців”, прогримів вибух. російська сторона опублікувала списки загиблих і поранених військових – за їхніми заявами, було вбито понад 50 українців, поранено ще понад 70.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Тим часом російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і потерпілих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.