В окупантів значні втрати, але вони штурмують у бік Бахмута – Гайдай

У російських окупантів великі втрати, але вони атакують із Попаснянського напрямку в бік Бахмута на Донеччині.

Основні сили загарбники зібрали на Бахмутському напрямку, повідомив голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Донбасі: в районах Пісків, Бахмута й Зайцевого тривають бої

“Але шлях до міста пролягає через міцну оборону Збройних сил України на Луганській землі. У росіян порушений морально-психологічний стан, через те, що їх наступ не має очікуваного успіху. З отриманням ЗСУ далекобійної артилерії окупантам тепер і важко засинати, бо можна не побачити світанку. Як от вчора в Первомайську. Чи знайти лише попіл замість складу зі зброєю. Крім цього, вони щодня втрачають бійців і техніку під час чисельних атак”, пише він.

За 1 серпня ворог наніс два потужних ракетних удари, випустив вісім ракет. Було чотири авіаудари по населених пунктах.

Сім разів росіяни використовували артилерійську підтримку, ще двічі міномети, залучали танки.

Після декількох годин обстрілів окупанти йдуть у наступ. За минулу добу ЗСУ відбили сім таких спроб. За цими напрямами противник змушений був відійти.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200220 тис. місцевих жителів.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області “до кінця серпня”.

“Битва за Донбас” буде найзапеклішим і найскладнішим етапом із початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.