Генштаб попередив про загрозу з боку Білорусі

З території Республіки Білорусь зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по Україні.

Про це вкотре нагадав Генеральний штаб Збройних сил України вранці 2 серпня.

“На Волинському та Поліському напрямках положення та склад підрозділів збройних сил Білорусі залишаються без суттєвих змін”, ідеться в повідомленні.

На Сіверському напрямку противник обстріляв район села Михальчина Слобода на Чернігівщині. Періодично вів повітряну розвідку позицій сил оборони в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог знову обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії мирні міста та села.

Гатив в райони Харкова, Чугуєва, Протопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки. Завдав авіаудару біля Верхнього Салтова.

“Здійснив висування окремих підрозділів у районах населених пунктів Байрак та Дементіївка. Після вогневого ураження відійшов”, додали в Генштабі.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь “не хоче воювати з Україною”. На його думку, українська сторона “зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами”. Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну. У Білорусі фіксують активне переміщення військової техніки.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.