Залишаються у наших серцях: українські знаменитості, життя яких обірвав рак

У світі рак є другою за частотою причиною смерті. За наступні 20 років у людства може збільшитись кількість ракових захворювань на 60%, попереджає Всесвітня організація охорони здоров’я.

Рак забирає життя і знаменитостей. Так, нещодавно Україну сколихнула новина про смерть акторки Руслани Писанки. Тож вшануємо пам’ять українців, життя яких забрала онкологія, пише ТСН.

Богдан Ступка

22 липня 2012 року зупинилося серце актора. У січні того ж року у нього діагностували рак кістки. Хвороба стрімко прогресувала. Ступка помер близько 6:00 в київській лікарні “Феофанія”, де провів чотири місяці. Ступка ніколи не скаржився на погане самопочуття. Тому про його діагноз мало хто знав. Онкологія забрала життя зірки у 70 років.

Марина Кукліна-Май

Акторка театру і кіно, яка відома ролями в серіалах “Пес”, “Анна Герман” та “Жіночий лікар”, померла 5 жовтня 2019 року. Їй було 33 роки. Зірка тривалий час вела боротьбу з тяжким онкологічним захворюванням.

Дмитро Маніфест

13 жовтня 2020 року онкологія забрала життя оператора та режисера. Він помер у 30 років. Маніфест був засновником Manifest Production. Співпрацював із багатьма артистами. Зокрема, режисер зняв кліпи для Dzidzio, Ivan Navi, Тіни Кароль, Олі Полякової, Аліни Гросу, СКАЙ та багатьох інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Артобстріл не обирає” фронтмен “Без Обмежень” пригадав знайомих, які загинули на війні

Руслана Писанка

19 липня телеведуча й акторка померла. Знаменитості не стало у 56 років у Німеччині, де у неї діагностували рак. І хоч Писанка боролося до кінця, хвороба була запущеною та прогресувала.

Олесь Терещенко

Журналіст і ведучий помер внаслідок онкології 12 березня 2018 року. Про його важку хворобу стало відомо у серпні 2017-го. Водночас свій діагноз Терещенко називав не вироком, а викликом. Попри складну хворобу, він не втрачав оптимізму. Вірив, що зовсім скоро повернеться на екрани. Він помер у 43 роки.

Акторка Ольга Сумська розповіла про останню розмову з артисткою Русланою Писанкою.

Вона пригадала, що востаннє списувалася із зірковою подругою три тижні тому. Тоді Писанка написала їй повідомлення зі словами підтримки: Сумська втратила матір майже одночасно з телеведучою. Мати Руслани померла незадовго до смерті знаменитості. А матері Ольги не стало 27 лютого.