Окупанти відкрили на Запоріжжі рекрутинговий центр для колаборантів – розвідка

росіяни

Повномасштабна війна росії проти України

Зазначається про прибуття у Мелітополь російських фахівців для проведення піар-акцій

В тимчасово окупованих містах на півдні Запорізької області окупанти шукають колаборантів для створення”масовки” на т. зв. “спонтанних акціях” на підтримку псевдореферендуму. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Як повідомили в розвідці, так окупаційна влада намагається зменшити градус незадоволення війною, а також створити відповідну картинку в телевізорі для громадян рф.

Зокрема, зазначається про прибуття у Мелітополь російських фахівців для проведення піар-акцій. Вони відкрили свій робочий штаб у захопленому приміщенні магазину побутової техніки.

Крім цього, у Бердянську працює рекрутинговий центр для бажаючих співпрацювати з окупаційною владою, тобто колаборантів. Бажаючих не багато, кажуть у ГУР, навіть попри серйозні “матеріальні стимули”. Задля картинки для кремлівських телеканалів окупанти вимушені завозити “активістів” із тимчасово окупованого Криму.

“Продовжується завезення т. зв. “гуманітарних вантажів” з території рф. Умовами отримання “гуманітарки” або її грошової компенсації є участь у т. зв. “акціях підтримки” окупаційного режиму та надання особистих паспортних даних. Для координації дій створено “громадський рух “Мы вместе с россией”. Його завдання – організація проплачених “масових акцій на підтримку референдуму”, – йдеться в повідомленні ГУР.

При цьому, як повідомляється, курувати розподілом “гуманітарки” та проведенням акцій призначаються місцеві жителі з проросійськими поглядами і представники партії “єдина росія”.

Читайте також: На Херсонщині росіяни в упор розстріляли мікроавтобус із цивільними – двоє осіб загинули

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.