Теракт в Оленівці: невідомо, де перебувають командири Прокопенко та Волинський

Місцеперебування командира полку “Азов” Дениса Прокопенка та командира 36-ї бригади морської піхоти Сергія Волинського не повідомляють.

Невідомо, чи вони були в колонії в Оленівці, де окупанти вбили полонених. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав про це в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор назвав зброю, якою вбили полонених “азовців” в Оленівці

“Це два наших командири. Ми зараз встановлюємо конкретне місце, де вони перебували. Щоб не завадити процесу отримання інформації, я публічно не можу сказати, де і хто перебуває. У нас є комунікація з міжнародним комітетом Червоного Хреста. Щодо ООН – у нас гірша ситуація”, – сказав Лубінець.

Він направив листи в Організацію об’єднаних націй ще у перший день після трагедії і відповіді не отримав.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії Оленівки, повідомив лідер руху “Азов” Андрій Білецький.

За даними російських агресорів, від вибуху в колонії для військовополонених загинули понад 50 українських захисників. Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

30 липня окупанти виклали список прізвищ нібито поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці. Загинули на місці 48 людей. Ще двоє померли дорогою до лікарні, стверджують загарбники. З поранених росіяни назвали 73 прізвища полонених.

Українська сторона не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на правдивість.