“Ніколи генерал СБУ не мав доступу до карти мінних полів”: Кривонос розповів, хто здав Херсон (Відео)

Херсон

Повномасштабна війна росії проти України

Те, що Україна втратила величезну територію по півдню України, це також робота на користь рф, переконаний генерал

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та колишній заступник командувача ССО ЗСУ, генерал Сергій Кривонос обговорили, чи було для нього несподіванкою повномасштабний напад рашистів 24 лютого.

“Для мене не були несподіванкою їхній наспуп і початок повномасштабної агресії. Це було зрозуміло. І про це я попереджав не тільки в лютому 2022 року, а я про це попереджав ще в березні  2021 року. Тоді було зрозуміло, що росіяни взяли старт і почали готуватися до великої агресії. І коли про це говорилося, то певні люди при владі намагалися на це закрити очі. У результаті мене просто на той момент звільнили, бо я був вкрай незручним. Але від цього росіяни нічого не змінили, вони й в подальшому здійснили все те, про що говорилося заздалегідь”, – каже генерал.

Він нагадує, що говорили про можливий наступ і наші стратегічні партнери з осені 2021 року.

“Наше політичне керівництво країни їх не чуло і не реагувало. У результаті ми маємо величезні втрачені території, ми маємо десятки тисяч вбитих людей, А якби ми почали готуватися хоча б осені 2021 року і у грудні 2020 року почали реалізовувати закон ро ТрО, який ми подавали, то наслідки могли б бути значно гіршими для росіян і значно кращими для нас”, – говорить Кривонос.

Генерал також сказав, хто на його думку, насправді здав Херсон.

“Ми рік прочекали на початку війни, чітко розуміючи, що на нас нападуть. Це непрофесійність? Некомпетентність? Чи робота на користь безпосередньо рф? Люди, які сидять в ОП і розповідають президенту про гарну картинку, і які до того розповідали, що все добре, вони рано чи пізно будуть нести відповідальність за неприйняття рішень, потрібних для безпеки держави. Тому в моєму розумінні і те, що ми втратили величезну територію по півдню України, це також робота на користь російської федерації. Хто в цьому винен, це потім буде окремо виявлено, але це таки буде виявлено. А те, що нам розповідають, що в цьому тільки винні певні генерали з СБУ, то це чиста маячня. Ніколи генерал СБУ не мав доступу до карти мінних полів. Це практично неможливо”, – каже Кривонос.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 158 днів повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.